AGROBANK Logo
  • Muat Turun
  • Cawangan/ Lokasi ATM
  • Search

Takaful Tahunan Bernilai RM10 Juta Untuk 1,000 Agropreneur Mikro Wanita Terawal AgrobankKUALA LUMPUR – Agrobank memperkenalkan kempen istimewa dengan menawarkan perlindungan pakej takaful bernilai RM10 juta sempena Hari Wanita Antarabangsa 2022 yang disambut pada 8 Mac dengan matlamat untuk memperkasakan agropreneur wanita Agrobank, bagi kategori perniagaan mikro mengenai kepentingan penjagaan dan perlindungan diri, sementara memikul tanggungjawab terhadap keluarga mereka, dari aspek ekonomi dan sosial.

Tengku Ahmad Badli Shah Raja Hussin, Presiden/Ketua Pegawai Eksekutif Agrobank berkata, kempen tersebut yang dikenali sebagai Kempen Promosi AgroNita memberikan fokus kepada agropreneur mikro wanita yang mengusahakan perniagaan berasaskan makanan dan pertanian dan terkesan oleh pandemik COVID-19 serta impak pelaksanaan perintah kawalan pergerakan (PKP) oleh Kerajaan pada tahun 2022 dan 2021.

“Kebajikan agropreneur kami dan keluarga mereka adalah sama penting bagi kami, keadaan semasa pendemik telah menjadi cabaran kepada usahawan untuk memastikan kemampanan perniagaan mereka, terutamanya bagi agropreneur wanita di bawah kategori mikro. Selain perniagaan mereka, wanita juga bertanggungjawab memastikan urusan keluarga mereka dijaga dengan baik dalam apa jua situasi.

“Kami telah menyokong agropreneur wanita secara berterusan dalam pelbagai cara menerusi pelbagai produk dan inisiatif kami seperti AgroMumtaz dan Agro Farah-i yang dilancarkan ketika tempoh pendemik pada 2020 dan 2021, dan pada tahun ini kami mengambil satu lagi langkah ke hadapan dengan menggalakkan mereka agar memberikan keutamaan kepada penjagaan diri dan perlindungan untuk orang yang tersayang,” katanya dalam satu kenyataan hari ini.

Kempen Promosi AgroNita merupakan satu inisiatif Bank untuk mempamerkan penghargaan kepada pelanggan dengan menyediakan perlindungan takaful percuma selama satu (1) tahun di bawah pelan Takaful Kasih Plus kepada 1,000 pelanggan wanita pertama daripada kategori mikro di Agrobank dengan jumlah tahunan bernilai RM10 juta (RM10,000 setiap seorang). Kempen ini terbuka kepada usahawan mikro wanita yang menerima sebarang kemudahan pembiayaan di bawah portfolio kewangan mikro yang menggunakan dana khas daripada Kementerian Pertanian Dan Industri Makanan (MAFI), Bank Negara Malaysia (BNM) atau mana-mana agensi kerajaan lain bagi tujuan pemulihan ekonomi. Tempoh kempen bermula 1 Mac 2022 bagi 1,000 pelanggan wanita terawal yang merupakan usahawan mikro Agrobank.

Tengku Ahmad Badli Shah berkata, kempen ini bertujuan untuk memperkasakan usahawan tani wanita daripada kategori mikro agar mampu berdikari dan menjadi wanita yang berjiwa kental dan pada masa yang sama mengambil berat mengenai kepentingan penjagaan dan perlindungan diri.

“Mandat kami adalah untuk mendidik pemilik perniagaan mikro dalam sektor pertanian, terutamanya golongan terpinggir dan kurang mendapat perhatian menerusi pelbagai produk dan perkhidmatan kami. Hari ini menerusi kempen ini, bersempena Hari Wanita Antarabangsa, kami mengambil peluang ini untuk menawarkan sesuatu yang akan memanfaatkan mereka serta keluarga untuk sepanjang hayat,” tambah beliau.

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai Kempen Promosi AgroNita, sila layari laman web Agrobank di www.agrobank.com.my  atau hubungi pusat perkhidmatan pelanggan kami di 1300 88 2476 atau terus berkunjung ke cawangan Agrobank.