AGROBANK Logo
  • Downloads
  • Branch/ ATM Locator
  • Search

Agrobank Lancar Kempen CNY Huat Ah Sempena Perayaan Tahun Baharu CinaKOTA KINABALU, SABAH – Sempena dengan sambutan Tahun Baharu Cina yang bakal menjelang, Agrobank hari ini telah melancarkan Kempen CNY Huat Ah yang disempurnakan oleh YB Chan Foong Hin, Timbalan Menteri Pertanian dan Keterjaminan Makanan yang bertujuan untuk memupuk pengurusan kewangan yang baik menerusi perkhidmatan penyimpanan di Agrobank.  

Kempen Huat Ah ini mengetengahkan dua mini kempen* iaitu (i) Kempen Menang Angpau RM888 – Deposit Bonanza dan (ii) Kempen Extravaganza FRIA-i yang merupakan antara inisiatif Agrobank untuk memupuk budaya bijak berbelanja.

Bagi menggalakkan amalan menyimpan, pelanggan boleh menjana keuntungan menerusi simpanan berjangka dengan kadar keuntungan yang kompetatif iaitu 4.25% bagi tempoh dua belas bulan menerusi Kempen Extravaganza FRIA-i dan akaun simpanan melalui Kempen Menang Angpau RM888 – Deposit Bonanza.

Menurut Datuk Yunos Abd Ghani, Pengerusi Agrobank, “Agrobank sentiasa memberikan galakan dan bimbingan kepada pelanggan dan pemegang taruh khususnya dalam menguruskan kewangan kerana pengurusan kewangan yang baik dapat membantu dalam menjana pendapatan dan memantau aliran tunai perniagaan.”

“Huat bermaksud ‘kemakmuran’ Agrobank percaya bahawa pelanggan mempunyai keazaman untuk mempunyai kemakmuran dalam kewangan dan ‘kebebasan kewangan’ (financial freedom) bagi menjamin masa hadapan yang lebih baik.  Menyedari tentang pentingnya usaha ini, Agrobank memperkenalkan Kempen Huat Ah khusus untuk menggalakkan pelanggan untuk menyimpan menerusi simpanan berjangka di Agrobank,” kata beliau.

Bercakap mengenai Kempen Huat Ah, YB Chan Foong Hin berkata, “Perkhidmatan Agrobank tidak hanya terhad kepada pembiayaan bagi memacu sektor agromakanan, ia juga meliputi pelbagai produk konsumer yang lain seperti simpanan berjangka, takaful, pengurusan wasiat dan lain-lain. Golongan B40 dan perusahaan kecil dan sederhana (PKS) merupakan antara yang mudah terkesan dengan sebarang impak oleh ketidaktentuan ekonomi, oleh itu, inisiatif Agrobank menerusi Kempen Huat Ah ini adalah bertepatan bagi memupuk budaya menyimpan dalam kalangan masyarakat kita.”

Terdahulu, Agrobank telah menganjurkan program ’Huat Ah Shopping Spree’, sebuah inisiatif julung kalinya diadakan di bawah tanggungjawab sosial korporat (CSR) yang bertujuan untuk meringankan beban pelajar-pelajar Sekolah Jenis Kebangsaan Cina daripada latar belakang keluarga B40 di sekitar Kota Kinabalu menjelang sambutan Tahun Baharu Cina.

Turut hadir pada majlis pelancaran Kempen Huat Ah ini adalah Dato’ Tengku Ahmad Badli Shah Raja Hussin Presiden / Ketua Pegawai Eksekutif Agrobank dan Tuan Abszra Davadason Peter, Ketua Penolong Setiausaha Kanan (Dasar), Kementerian Pertanian dan Keterjaminan Makanan.

Untuk maklumat lanjut mengenai Kempen Huat Ah, sila layari laman sesawang Agrobank di www.agrobank.com.my atau hubungi pusat perkhidmatan pelanggan di 1-300-88-2476 atau terus berkunjung ke cawangan terdekat Agrobank.

*MENGENAI KEMPEN HUAT AH (tertakluk kepada terma dan syarat)

Kempen Menang Angpau RM888 – Deposit Bonanza

  • Bermula pada 18 Januari 2023 sehingga 28 Februari 2023.
  • Dibuka kepada semua pelanggan baharu dan sedia ada Agrobank dengan deposit minimum serendah RM1,000 bagi individu dan RM3,000 bagi bukan individu.
  • 38 Pemenang akan dipilih menerusi cabutan bertuah dan akan menerima angpau RM888 setiap seorang.
  • Bagi pelanggan yang meneruskan simpanan mereka sehingga 31 Mac 2023, mereka akan berpeluang untuk memenangi Proton X50 bagi cabutan bertuah utama Kempen Deposit Bonanza.

Kempen Extravaganza FRIA-i

  • Dibuka kepada semua pelanggan baharu dan sedia ada Agrobank dengan minimum deposit sebanyak RM5,000 dan maksimum RM2,000,000.
  • Kadar keuntungan sebanyak 4.25% bagi tempoh dua belas bulan.
  • Kempen ini sedang bermula dan tamat pada 24 Februari 2023.